Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: جامعه امروز به واسطه فاصله گرفتن از معنویات با مشکلات متعددی روبرو شده است، ولی باید توجه داشت که توکل بر خداوند متعال و تکیه بر دعا‌ها جهت رفع بسیاری از گرفتاری‌ها می‌تواند بهترین مسیر برای زندگی باشد بنابراین در دعا‌های خود از خداوند بخواهیم که سختی امور زندگی را به آسانی مبدل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا وحیدی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون مضمون دعای روز بیست هفتم ماه مبارک رمضان گفت: در دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان بیان شده است: «اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ فَضْلَ لَیْلَةِ القَدْرِ وصَیّرْ أموری فیهِ من العُسْرِ الی الیُسْرِ واقْبَلْ مَعاذیری وحُطّ عنّی الذّنب والوِزْرِ یا رؤوفاً بِعبادِهِ الصّالِحین، خدایا روزی کن مرا در آن فضیلت شب قدر را و بگردان در آن کار‌های مرا از سختی به آسانی و بپذیر عذرهایم و بریز از من گناه و بار گران را‌ ای مهربان به بندگان شایسته خویش.»

وی با اشاره به فراز نخست دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان بیان کرد:‌ در فراز نخست دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان بنده به خداوند متعال می‌گوید: ای خدا، برتری فضیلت شب قدر را روزی‌ام کن از این دعا برخی احتمال می‌دهند که شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان، شب قدر است لذا در دعا از خداوند در خواست شده تا فضیلت‌های ارزنده شب قدر را نصیب ما گرداند.

وحیدی در همین راستا ادامه داد: خداوند متعال درسوره قدر می‌فرماید: « لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ، شب قدر از هزار ماه بهتر و والاتر است»؛ چرا که در شب قدر قرآن نازل گردید: «إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ، ما قرآن را در شب قدر نازل کردیم»؛ در این شب سرنوشت انسان‌ها رقم می‌خورد و فرشتگان در این شب به زمین تنزل می‌کنند این نکته‌ای مهم است که خود پروردگار به آن اشاره دارد لذا در دعا نیز بندگان از خداوند متعال درخواست دارند تا آنان را به فضیلت شب قدر برساند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

وی به بخش دیگری از دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان اشاره و اظهار کرد: در دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان مومنان از خدا می‌خواهند: «وصَیرْ أموری فیهِ من العُسْرِ الی الیسْرِ؛ خدایا امورات من را از سختی به آسانی مبدل کن»؛ این در حالی است که بسیاری از مردم به علت شیوع بیماری کرونا دچار جالش‌های اقتصادی شده و مشکلات متعددی گریبانگیر آنان شده است، بنابراین با اتکا و پیروی از این دعا به درگاه خداوند متعال در خواست می‌کنیم که چالش‌ها و مشکلاتمان را حل کند و سختی‌های زندگی را برای ما آسان و با آرامش مبدل کند.

این کارشناس علوم قرآنی نیاز جامعه امروز به آرامش را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: جامعه امروز به واسطه فاصله گرفتن از معنویات با مشکلات متعددی روبرو شده است، ولی باید توجه داشت که توکل بر خداوند متعال و تکیه بر دعا‌ها جهت رفع بسیاری از گرفتاری‌ها می‌تواند بهترین مسیر برای زندگی باشد، پس در دعا‌های خود از خداوند بخواهیم که سختی امور زندگی را به آسانی مبدل کند و این نوع از توکل قطعا تاثیرگذار خواهد بود، توکل قطعه گمشده در بازار جامعه دنیای امروز خصوصا غرب است، خود کشی‌هایی که در جامعه غیر اسلامی شکل می‌گیرد همه از غفلت از پروردگار خبر می‌دهد.

وحیدی به فراز دیگری از دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان اشاره و ابراز کرد: در روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان دست به درگاه پروردگار بلند می‌کنیم و از او در خواست داریم که «خدایا عذر من را بپذیر»؛ گاهی کسی از شما غیبت کرده یا در عصبانیت حرفی می‌زند و عذرخواهی می‌کند؛ ما هم با این دعا به در خانه خدا می‌رویم و از او به خاطر کار‌هایی که انجام داده‌ایم عذرخواهی می‌کنیم. اگر کودکی از پدرش عذرخواهی کند، پدر منقلب می‌شود حالا که ما از خدا عذرخواهی می‌‍کنیم، خدا بسیار بیشتر از والدین مهربان‌تر است و حتماً می‌بخشد.

این کارشناس علوم قرآنی ابراز کرد: خداوند توبه و درخواست بخشش را در قرآن کریم به بندگان خود به عنوان بهترین مسیر برای آمرزش نشان می‌دهد، در آیه ۲۸۶ سوره بقره بیان شده است: «لَا یُکَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا ۚ لَهَا مَا کَسَبَتْ وَعَلَیْهَا مَا اکْتَسَبَتْ ۗ رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَا إِنْ نَسِینَا أَوْ أَخْطَأْنَا ۚ رَبَّنَا وَلَا تَحْمِلْ عَلَیْنَا إِصْرًا کَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِینَ مِنْ قَبْلِنَا ۚ رَبَّنَا وَلَا تُحَمِّلْنَا مَا لَا طَاقَةَ لَنَا بِهِ ۖ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا ۚ أَنْتَ مَوْلَانَا فَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْکَافِرِینَ، خدا هیچ کس را تکلیف نکند مگر به قدر توانایی او، نیکی‌های هر کس به سود او و بدیهایش نیز به زیان خود اوست. پروردگارا، ما را بر آنچه به فراموشی یا به خطا کرده‌ایم مؤاخذه مکن. بار پروردگارا، تکلیف گران و طاقت فرسا که بر پیشینیان ما نهاده‌ای بر ما مگذار. پروردگارا، بار تکلیفی فوق طاقت ما بر دوش ما منه، و بیامرز و ببخش گناه ما را، و بر ما رحمت فرما، تنها آقای ما و یاور ما تویی، پس ما را بر گروه کافران یاری فرما.» در این آیه تدبر کنید چه معانی بلندی برای مومنان و بندگان در خود نهفته دارد.

وی در همین راستا اظهار کرد: در آیه ۲۸۶ سوره بقره خداوند هیچ کس را جز به اندازه توانایى‌اش تکلیف نمى‌کند، هرکس آنچه از کارهاى نیک انجام دهد به سود خود انجام داده و آنچه از کارهاى بد به ضرر خود کسب کرده است را با خود همراه می‌کند، در این آیه مؤمنان مى‌گویند: پروردگارا اگر در انجام تکالیف چیزى را فراموش یا خطا نمودیم، ما را مؤاخذه مکن. پرودگارا تکلیف سنگین بر ما قرار مده، آن چنان که به خاطر گناه و طغیان بر کسانى که پیش از ما بودند قرار دادى. پروردگارا آنچه را ازمجازات که طاقت تحمل آنرا نداریم، بر ما مقرّر نکن و از ما درگذر و ما را بیامرز و در رحمت خود قرارده، تو مولى و سرپرست مایى، پس ما را بر گروه کافران پیروز گردان، نکته قابل توجه دیگر در آیه این امر است که گاهى منشا فراموشى، سهل انگارى خود انسان است که قابل مؤاخذه مى‌باشد چنانکه خداوند در آیه ۱۲۶ سوره طه مى‌فرماید: «کَذلِکَ أَتَتْکَ آیاتُنا فَنَسِیتَها وَ کَذلِکَ الْیَوْمَ تُنْسى؛ آن چنانکه آیات ما بر تو آمد و تو آن‌ها را فراموش کردى، همان‌گونه امروز نیز تو به فراموشى سپرده مى‌شوى»؛ لذا در این آیه از فراموش‌کارى در کنار خطاکارى، طلب آمرزش مى‌شود. در ضمن از مجازات‌هاى سنگین که در اثر طغیان و فساد امّت‌هاى پیشین بر آن‌ها تحمیل شد، درخواست عفو مى‌شود؛ لذا در آیه ۲۸۶ انسان تمام مراحل لطف را از خداوند مى‌خواهد.

وحیدی به بخش آخر دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان اشاره و خاطرنشان کرد: دربخش آخر دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان بندگان از خدا می‌خواهند: «وحُطّ عنّی الذّنب والوِزْرِ یا رؤوفاً بِعبادِهِ الصّالِحین، خدایا گناهانم را محو کن‌ ای خدایی که به بندگان صالحت مهربانی»؛ مهربانی خدا بسیار زیاد است. آدم هرگاه رو به خدا عذرخواهی می‌کند، خدا او را می‌پذیرد حتی اگر یک عمر نااهل باشد پس استغفار کنید و با حضور قلب از خداوند طلب بخشش کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار مذهبی ماه مبارک رمضان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار مذهبی ماه مبارک رمضان دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان خداوند متعال شب قدر دعا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۵۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فواید و مضرات باران ۴۸ ساعته مازندرانی‌ها

باران ۴۸ ساعته هفته جاری مازندران اگرچه با افزایش ذخیره‌سازی سدها و سیراب شدن اراضی کشاورزی فوایدی برای مردم این استان به همراه داشت، اما با جاری شدن سیل در خساراتی نیز وارد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، براساس اعلام سازمان هواشناسی استان مازندران ورود سامانه بارشی به همراه ورزش باد از عصر روز دوشنبه سوم اردیبهشت پیش‌بینی شده بود و این سامانه حتی هشدار نارنجی را برای این استان صادر کرد.

بارش‌های بهاری که مردم مازندران که تجربه آنها با توجه به موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی برای اولین بارشان نبود که تجربه می‌کردند اما با وجود این تجارب طی این ۴۸ ساعته ورود بارش به خطه سرسبز مازندران اتفاقاتی را برای استان رقم زد.

ابتدای ورود سامانه و شروع بارش‌ها در ارتفاعات ریزش سنگ‌های بزرگ را در محور هراز در پی داشت که مسدود شدن این محور از ساعت شش صبح روز سه‌شنبه چهارم اردیبهشت سال‌جاری را به همراه داشت و گزارش اداره راهداری حمل‌ونقل جاده‌ای لاریجان نیز از خسارت به یک دستگاه خودروی سمند براثر ریزش این سنگ خبر داد.

باران رحمتی که با یکسره باریدنش خرسندی و خوشحالی بسیاری از کشاورزان استان مازندران را ایجاد کرد و آنها قوت قلبی گرفتند تا اراضی کشاورزی خودشان را برای کشت‌وزرع شخم و شیار راحت انجام دهند و حتی کشاورزان مناطق دشت عنوان کردند که این بارش باعث ذخیره چاه‌های زیر زمینی آنها شده است تا هنگام گرما از آن استفاده ببرند، اما در کنار این خرسندی کشاورزان دشت، باغداران کوه نگران از ایجاد سیلاب در مناطق کوهستانی و ییلاقی خود بودند که باغات و درختان سیاه ریشه آنها آسیب ببیند و از این نعمت خدادادی متضرر شوند.

مسدودیت ۷ راه روستایی مازندران

به گفته حسینعلی محمدی مدیرکل مدیریت بحران مازندران بارش‌های ۴۸ ساعته بهاری باعث بسته شدن هفت محور روستایی این استان شد.

وی با بیان اینکه نیروهای راهداری بلافاصله برای بازگشایی راه‌ها به مناطق اعزام شدند، گفت: این روستاها باتوجه به شدت بارش‌های در بخش‌های بلده و آمل قرار دارند، اما در کنار این آسیب بارش روزهای دوشنبه و سه‌شنبه فوایدی هم داشت و آن افزایش ذخیره‌سازی سدهای مازندران بوده است.

ذخیره ۷ میلیون متر مکعبی آب در مخزن سدهای مازندران

سیدمحمد موسوی معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران در گفت‌وگویی با بیان این‌که بارش مستمر و مناسب باران منجر به افزایش آورد رودخانه‌ها و ارتقای ذخیره آب در سدهای استان شد، اظهار کرد: میانگین بارندگی‌های سه روز اخیر در مازندران ۳۲.۷ میلیمتر بود.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای بارش‌ها تا صبح چهارشنبه نزدیک به هفت میلیون متر مکعب آب وارد مخزن سدهای استان شده است که با توجه به جاری شدن سیلاب در سرشاخه‌های سدها ذخیره‌سازی همچنان در حال انجام است و میزان ذخیره آب باز هم افزایش پیدا می‌کند، گفت: در سد شهید رجایی تا کنون حدود ۳.۵ میلیون متر مکعب ذخیره‌سازی صورت گرفته و مجموع حجم آب ذخیره شده در این سد از ۷۵.۵ میلیون متر مکعب فراتر رفته است.

موسوی درباره ذخیره سد آیت‌الله صالحی مازندرانی عنوان کرد: در این سد نیز از بارش‌های اخیر تاکنون سه میلیون متر مکعب به ذخیره آب اضافه شده و حجم فعلی آب موجود در مخزن به ۱۳۸ میلیون متر مکعب رسید.

معاونت حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان اینکه در سایر سدهای کوچک استان نیز با وجود تخلیه سد برای مصرف کشاورزی ذخیره‌سازی مجدد صورت گرفته است و برخی از این سدها نیز سرریز داشتند، ادامه داد: با توجه به نقش بارندگی‌های به‌هنگام در مدیریت مصرف آب و تأمین آب مورد نیاز کشتزارهای استان، خوشبختانه این بارندگی‌ها در دشت هراز اثرگذاری مطلوبی داشت، دبی رودخانه هراز در پی این بارندگی‌ها به بیش از ۳۰ متر مکعب رسید که با مدیریت صورت گرفته برای مصارف کشتزارها تقسیم و توزیع شد.

موسوی با بیان این‌که دبی فعلی رودخانه هراز ۲۴ متر مکعب بر ثانیه است، اظهار کرد: کل حجم آورد هفت رودخانه مهم استان شامل تالار، هراز، چالوس، بابلرود، چشمه‌کیله، تجن و نکارود طی سال آبی جاری -از یکم مهر ۱۴۰۲ تا پنجم اردیبهشت- یک میلیارد و ۲۶۰ میلیون متر مکعب بود که ۲۷ درصد نسبت به درازمدت کمتر است.

وی مجموع بارندگی ثبت شده در مازندران از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۴۶۶ میلیمتر بود که نسبت به درازمدت سه درصد و نسبت به پارسال که ۳۱۵ میلیمتر بود ۴۸ درصد افزایش دارد.

این مسئول با اشاره به پیش‌بینی بروز تنش آبی در نزدیک به ۳۲ کرد: هرچند که در بارش‌ها در سال‌جاری شرایط بهتری نسبت به سال گذشته داریم، اما با توجه به افزایش میانگین دمای هوا و افت برخی شاخص‌های منابع آبی نسبت به درازمدت، همراهی مردم و به ویژه کشاورزان برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از کم‌آبی ضروری است.

کد خبر 747728

دیگر خبرها

  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • اختتامیه مسابقات فوتسال جام رمضان در هیرمند
  • مسابقات جام رمضان تنیس روی میز بانوان در سمنان پایان یافت
  • ببینید | آشنایی با فواید خرما
  • تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • فضیلت‌گرایی اخلاق توحیدی برترین مرتبه اخلاق است
  • ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین
  • خواص و فواید خرما + فیلم
  • پخش زنده دعای ندبه و کمیل خارج از ایران ادامه خواهد داشت
  • فواید و مضرات باران ۴۸ ساعته مازندرانی‌ها