Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه گفت: دعای روز ۲۷ رمضان این را می‌فهماند که هیچ وقت نباید از رحمت خدا ناامید شوید و بهره‌مندی از آن را نباید به شب قدر یا لحظه خاصی منحصر کنید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه، کارشناس مذهبی، در پاسخ به این سوال که چرا با وجود این که طبق روایات شب های ۱۹، ۲۱ و ۲۳ رمضان به شب قدر معروف بوده و احتمال قدر بودن در یکی از این شب ها بالاست، در دعای روز ۲۷ این ماه مبارک از خداوند درخواست می کنیم که فضیلت شب قدر را روزیمان قرار دهد؟ در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: این تعبیر در روز بیست و هفتم به نوعی تلنگری برای ماست تا به این باور برسیم که یادمتن نرود، شب قدر شبی بسیار با ارزش مند است که زمان دقیق آن معلوم نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: از سویی در بعضی از روایات که البته در فقه شیعه ضعیف شمرده می شود، اما در سایر مذاهب به آن توجه خاص می‌کنند، شب بیست و هفتم به عنوان یکی از شب‌هایی که احتمال قدر بودنش است، مطرح شده و لذا اعمال، دعا و نماز، برخی ذکرها و احیای مستحبی برای این شب ذکر شده است.

این کارشناس اضافه کرد: در این دعا ما از خدا می خواهیم که فضل لیله قدر را نصیب ما بگرداند، یعنی انگار کسی بوده که به هر دلیلی شب های نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم را موفق به احیا نشده، لذا الان از خدا درخواست می کند که هر آنچه که در آن شب ها به خوبان داده و از مقدمات عالم روزی کرده به او هم نصیب کند.

وی افزود: این مهم به این معنی نیست که اگر الان از خدا فضل لیله قدر بخواهد، حتما شب قدر است، بلکه می گوید فضائلی را که فوت شده و من فرصت نکردم احیا کنم، به من بدهید.

 اصغری حسامیه اظهار کرد: نکته دیگری که در این رابطه می توان گفت این دعا در روزها و بلکه در ساعات پایانی ماه مبارک رمضان مطرح می شود و شاید به نوعی عنوان می کند ماه مبارک رمضان ماهی است که همه عظمت خودش را از شب قدر گرفته و علت عظمت لیله قدر، نزول قرآن است و به تعبیری و به یک نگاه آن فضل لیله قدر که در این دعا مطرح شده، همان قرآن است.

وی گغت: بر این اساس مطرح می شود که خدایا روزی من کن قرآنی را که در شب قدر نازل شده و این همه عظمت دارد تا با این کتاب آسمانی انس داشته باشم و بر قلب من حاکم شود.
 
این کارشناس مذهبی اذعان کرد: بعضی از علما می گویند که این دعاها مربوط به کل ماه مبارک رمضان است، یعنی به این گونه نیست که دعای بیست و هفتم را حتماً در همین روز بخوانیم، بلکه آن را می توان در دیگر شب ها هم قرائت کرد.

 وی تصریح کرد: این که گفته شود، این دعا مربوط به روز ۲۷ رمضان است و حتما درخواست فضله شب قدر مربوط به این تاریخ است، وجهی ندارد، بلکه دعایی برای کل ماه مهمانی خداست.

 به گفته اصغری حسامیه، از سویی برخی از علما اظهار می کنند که این دعا ۱۷ یا ۱۸ ماه مبارک وارد شده و در واقع قبل از شب ۱۹ قرائت شود، بنابراین در کتاب مرحوم سید بن طاووس آمده که دعای دیگری برای روز ۲۷ ماه مبارک رمضان نقل کرده اند.

وی گفت: نکته دیگری که در پاسخ به این سوال می توان اعلام کرد، این دعا مفهومی را از شب قدر به ما منتقل می کند و آن این است که شما هر لحظه و هر ساعتی که با خداوند خودتان ارتباط برقرار کنید و از گذشته تان که کوتاهی کردید، اظهار ندامت کرده و طلب کنید که خدا شما را برای اطاعت و بندگی برای آینده یاری کند، آن لحظه شب قدر است، حتی اگر روز باشد.

 این کارشناس اضافه کرد: این دعا مربوط به روز ۲۷ رمضان است و به ما این را می‌فهماند که هیچ وقت نباید از رحمت خدا ناامید شوید و بهره‌مندی از رحمت خدا را نباید به شب قدر یا لحظه خاصی منحصر کنید.

وی تصریح کرد: هر لحظه شما تصمیم بگیرید که با پروردگار ارتباط برقرار و از او طلب کنید خدا آن شب را یاری می کند، نمونه‌های فراوانی در تاریخ داشتیم، از تغییر فضیل بن عیاض، حر بن یزید ریاحی، طیب حاج رضایی ها که عوض شدند و گذشته بد خود را جبران کردند و حال آن که لحظه تحولشان شب ۲۳ رمضان نبود.

این کارشناس تاکید کرد: این دعا به ما می فهماند که خودمان را مقید به شب ۲۳ ماه رمضان نکنیم، بلکه برای تغییر هر زمانی از خدا بخواهیم دستمان را می گیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان لیله قدر شب قدر روز ۲۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۶۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است

به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد برارزاده ظهر شنبه در حاشیه بازدید از پروژه‌های اجرای شبکه‌های جمع آوری و تصفیه بهداشتی فاضلاب با اشاره به عقب ماندگی خدمات فاضلاب در استان دلیل اصلی این مهم را عدم تأمین اعتبارات کافی برای انجام طرح‌های فاضلاب بیان کرد و گفت: رشد جمعیت در جهان عموماً و به خصوص در جهان سوم و محدودیت محیط و زمین برای زندگی، انسان‌ها را وادار کرده است که از طبیعت و هر آنچه در آن وجود دارد با دقت و احتیاط کامل استفاده کنند اما استفاده بی رویه از خوان گسترده طبیعت در طول سالیان متمادی، محیط زیست را با مشکل احیا مجدد روبرو ساخته و بسیاری از نعمت‌های موجود را با خطر نابودی مواجه کرده است.

وی افزود: ورود فاضلاب‌های خام انسانی از طریق چاه‌های جاذب به سفره آب‌های زیرزمینی و نیز از کانالهای روباز و سرپوشیده به آب‌های سطحی و در نهایت تخلیه به دریا و دریاچه‌ها، موجب آلوده شدن این منابع گشته و بشر را با خطر کمبود آب آشامیدنی سالم و نابودی اکوسیستم دریایی و سرانجام تخریب محیط زیست انسانی و طبیعی مواجه ساخته است.

مدیر عامل آبفا مازندران دفع غیر بهداشتی فاضلاب را علاوه بر آلودگی منابع آب، ایجاد مناظر ناخوشایند زیست محیطی و جلب حشرات ناقل موجب شیوع بیماری‌های متعدد گوارشی و سایر بیماری‌های میکروبی و انگلی خطرناک دانست.

برارزاده با اشاره به تصفیه فاضلاب از نقطه نظر اقتصادی که باعث کاهش هزینه‌های درمانی و هزینه‌های بهسازی محیط زیست خواهد شد، گفت: از پساب حاصل از تصفیه فاضلاب‌ها نیز می‌توان در زمینه‌های مختلف از جمله آبیاری فضای سبز، کشاورزی و تغذیه آبخوان‌های زیرزمینی بهره برد در همین راستا به دلیل کمبود نزولات جوی در کشور، استفاده از پساب برای کشاورزی می‌تواند قسمتی از نیاز آبی استان را جبران کند.

وی تصریح کرد: قرارگیری بخش عمده سرزمینی استان مازندران در نوار ساحلی بزرگترین دریاچه دنیا، اهمیت و لزوم ساماندهی فاضلاب را دوچندان کرده در همین راستا ۱۸ پروژه فاضلاب در شهرهای استان مازندران و سه پروژه جمع آوری شبکه فاضلاب در روستاهای استان در دست اجراست که پس از بهره برداری ضمن حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی منابع آب‌های زیرزمینی و نیز حفظ سلامت جامعه می‌توان از پساب حاصله بیشترین بهره را داشت.

کد خبر 6089866

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • بهره مندی ۶۸ روستای قزوین از نعمت گاز طبیعی
  • راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان
  • باورهای توحیدی امیرمؤمنان(ع) در دعای کمیل
  • بهره مندی ۱۰ هزار و ۵۰۰ بیمار خاص از خدمات بیمه سلامت